Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax moet genoegen nemen met 1-1 bij Molde

1 oktober 2015 22:55

Ajax heeft uit tegen het Noorse Molde FK genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Ondanks een enorme reeks aan kansen wist Ajax de beslissing niet te maken. Na een goede eerste helft, volgde een matige tweede helft, waar beide ploegen uiteindelijk nog kansen kregen op de zege.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het Molde dat op voorsprong kwam. Bij de eerste counter was het direct raak. Bij een voorzet van de achterlijn kon Hestad simpel binnentikken op een paar meter voor het doel. Ajax moest vervolgens op zoek naar doelpunten. De ploeg van De Boer speelde heel veel direct naar voren en dat leverde een reeks van kansen op tegen het zwak verdedigende Molde. Met bij vlagen aantrekkelijk voetbal volgden de kansen elkaar op. Het was Viktor Fischer die met zijn vijfde schotpoging op doel raak schoot, zijn inzet werd van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor de uitblinkende keeper. Op karakter wist Molde aanvallend af en toe ook het nodige gevaar te stichten.

In de tweede helft was Molde achterin scherper en had Ajax meer moeite met de draaiende wind. Het zorgde ervoor dat Molde steeds meer ging geloven in een resultaat en zelfs de kansen kreeg op de winnende treffer. In de slotfase kreeg Ajax de controle wel weer terug en ook de mogelijkheden op de zege. Het zou echter bij 1-1 blijven.




Tags

molde achterlijn binnentikken boer counter fischer hestad onhoudbaar scherper schotpoging stichten uitblinkende viktor vlagen wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal