Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onder 19 loot Schalke'04 in strijd om de UEFA Youth League

1 september 2015 14:03

Verslaggever: -

Ajax heeft voor de UEFA Youth league een tweestrijd geloot tegen Schalke'04, de Duitse kampioen bij de A-junioren van afgelopen jaar. De afgelopen jaren mocht de Onder 19 van Ajax meedoen aan de UEFA Youth League omdat Ajax zich had geplaatst voor de Champions League. Hoewel Ajax zich dit jaar niet plaatste, mag Ajax vanwege een nieuwe opzet toch meedoen. De Onder 19 teams van de Champions League deelnemers komen net als de voorgaande jaren via een poulesysteem in actie vergelijkbaar met de CL.

Om ook de topjeugd van landen een kans te geven, mogen de landskampioenen bij de Onder 19's in Europa meedoen. Zij komen via een knockout-systeem in actie. Van de 32 landskampioenen blijven er uiteindelijk acht teams over. Die spelen vervolgens via een tweestrijd tegen de nummers twee van de Çhampions League' poules. De winnaars van die tweestrijd spelen vervolgens tegen de groepswinnaars van de 'Champions League' poules in de laatste zestien van de UEFA Youth league.

Schalke'04 - Ajax staat voor 30 september op het programma. De return op 21 oktober.

Indien Ajax zich weet te plaatsen voor de volgende ronde treft het de winnaar van de strijd tussen de Russische kampioen Spartak Moskou en de kampioen van Azerbeidzjan Ravan.




Tags

uefa schalke tweestrijd landskampioenen poules azerbeidzjan junioren knockout poulesysteem ravan spartak topjeugd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal