Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met 10 man met de schrik vrij: 0-0

27 augustus 2015 19:50

Ajax is de schrik vrijgekomen in Tsjechië. Na een penalty tegen die op de paal verdween en een rode aart van Bazoer na een uur spelen, speelde Ajax uiteindelijk met 0-0 gelijk. Dat was voldoende voor kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League na de 1-0 zege van Amsterdam.

Ajax had opnieuw moeite met het defensieve spel van Jablonec. De verwachting was dat de Tsjechen er meer uit zouden komen om de noodzakelijke treffer te maken. Lange tijd hielden ze het echter bij verdedigen in de hoop op een spaarzame counter. Ajax had een enorm overwicht maar wist niet al te veel kansen te creëren. Joel Veltman was het dichtst bij een treffer. In kansrijke positie trof hij zelf geen doel, maar legde hij de bal tevergeefs breed.

Na een uur spelen kreeg Jablonec een penalty. In eigen strafschopgebied kwam de bal terecht op de hand van Riedewald die bestraft werd met een strafschop tegen. Gregus schoot de penalty vervolgens op de paal. Nog geen twee minuten later nadat de ploeg met de schrik was vrij gekomen liep Bazoer tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op. Tegen tien man ging Jablonec plots wel voor de noodzakelijke treffer. Het zorgde ervoor dat Ajax via de counter zelfs de meeste kansen kreeg op een treffer. Dijks en invaller Fischer konden de wedstrijd echter niet beslissen, waardoor het tot het einde spannend bleef.




Tags

schrik jablonec bazoer counter aart dichtst dijks fischer gregus kansrijke kwalificatie riedewald spaarzame tevergeefs tsjechen tsjechie veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos