Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met 1-0 zege naar Tsjechië

20 augustus 2015 20:53

Ajax heeft in een degelijke wedstrijd thuis met 1-0 gewonnen van Jablonec. Ajax had veel meer balbezit, maar speelde vooral ook om risico's te voorkomen. Via een penalty van Milik vlak na rust werd de zege binnengehaald.

Tegenover een heel compact verdedigend Jablonec had Ajax moeite om iets te creëren. Ajax speelde in een te laag tempo om de Tsjechen uiteen te kunnen spelen. Tegelijkertijd wilde de ploeg kost wat kost een counter van de Tsjechen voorkomen. In de eerste helft kon de ploeg daardoor maar weinig creëren. In het laatste kwartier kwam er iets meer diepte in het spel waardoor de ploeg iets gevaarlijker werd.

Tien minuten na rust kwam de bevrijdende treffer. In een snelle combinatie-aanval door het midden werd Klaassen diepgestuurd. Hij ging over het been van Benes waarna Ajax een penalty kreeg van de de gehele wedstrijd snel fluitende scheidsrechter Chapron. Milik schoot de penalty vervolgens onberispelijk in de rechterhoek.

De 1-0 brak de wedstrijd niet echt open. Ajax kreeg wel wat meer zelfvertrouwen om iets te proberen. De Tsjechen besloten echter toch vooral op de 1-0 te blijven spelen. Het zorgde ervoor dat Ajax met wat speldenprikjes voor de 2-0 probeerde te gaan, zonder al teveel risico te nemen. Er kwam nog een goede kopkans voor Klaassen, maar daar bleef het uiteindelijk bij.




Tags

tsjechen jablonec milik tsjechie benes bevrijdende binnengehaald chapron compact counter diepgestuurd fluitende kopkans rechterhoek speldenprikjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey elsimao godts gorter henderson kaplan kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz muziek pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper