Goede competitiestart Ajax: 0-3 in Alkmaar!

9 augustus 2015 14:20

Ajax kent een goede competitiestart. Uit in Alkmaar won Ajax met 0-3. Die stand was al bij rust bereikt door twee doelpunten van El Ghazi en een van Gudelj. Na een hele effectieve start kon Ajax vervolgens de wedstrijd vrij simpel uitspelen.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd vrij gelijk op. Beide ploegen waren wat aftastend met meer controle voor Ajax. In de veertiende minuut opende Ajax de score. Anwar El Ghazi kreeg aan de linkerkant wat ruimte en schoot de bal op weergaloze van grote afstand in de verre kruising. Het doelpunt brak de wedstrijd open. AZ moest daardoor meer gaan komen en drong ook aan. Ajax ging echter heel effectief met zijn kansen om. In de 38ste minuut was het 0-2 toen El Ghazi kon binnenkoppen. Nog geen twee minuten daarna haalde Gudelj van afstand hard uit. Zijn bal werd niet goed verwerkt door AZ keeper Rochet en verdween ook in het doel.

Na rust was Ajax gesteund door de 0-3 de baas in Alkmaar. De ploeg speelde heel gecontroleerd en compact. AZ probeerde het wel, maar kon niet echt. Ajax hoefde aanvallend niet meer voluit te gaan en speelde het daardoor uiteindelijk met 0-3 volwassen uit.