Winst voor AS Roma en Valencia, gelijkspel Arsenal

15 december 2002 21:55

Verslaggever: M

AS Roma heeft zich zondagmiddag hersteld van de nederlaag (2 - 1) die het dinsdag opliep in de Amsterdam Arena tegen Ajax in de tweede ronde van de Champions League. De titelverdediger in Italie won op eigen veld met 3 - 0 van Reggina. Samuel, Totti en Montella scoorden voor de thuisploeg. Grote tegenvaller voor AS Roma was echter het uitvallen van haar aanvoerder wegens een knieblessure. De Romeinen staan na de zege op een 8ste plaats in de Serie A met 20 punten uit 14 duels, 12 punten achter koploper AC Milan.

Ook Valencia kwam dit weekend tot winst. Zaterdagavond won de Spaanse kampioen eenvoudig bij Villarreal. Valencia zegevierde met 0 - 2. Beide doelpunten werden gemaakt door de Noorse spits van Valencia John Carew. In de 53ste en 62ste minuut trof hij doel. Valencia staat na 14 duels op een tweede plaats in de Primera Division met 28 punten. Real Sociedad gaat aan kop met 32 punten.

Arsenal verspilde zondag wederom punten in de Premier League. De ploeg van Arsene Wenger kwam niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane. Nadat Ziege de thuisploeg op voorsprong had gezet kwam Arsenal vlak voor rust gelukkig op gelijke hoogte via een treffer van Pires. In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer te scoren. Manchester United is Arsenal nu tot op 1 punt genaderd in de Engelse competitie. Chelsea heeft 2 punten achterstand op koploper Arsenal.