Transparent
Inloggen
Sluiten

AZ-Ajax gaat zondag ondanks politie-staking gewoon door [update]

4 augustus 2015 18:20 - RTVNH

Verslaggever: -

De eerste competitiewedstrijd van Ajax aanstaande zondag tegen AZ zal gewoon doorgaan, zo meldt RTV Noord-Holland. Dat heeft de burgemeester besloten na overleg met onder andere de betrokken clubs. Ondanks dat het een risico-wedstrijd is, is de burgemeester van mening dat met door de clubs extra genomen maatregelen de veiligheid niet in het geding is. AZ en Ajax zorgen voor extra stewards en AZ neemt de verkeersregeling rondom het stadion op zich.

Meer:
RTVNH
NOS

[Update] Statement van gemeente Alkmaar:

Naar aanleiding van aangekondigde actie van de politiebonden heeft burgemeester Bruinooge van Alkmaar dinsdagmiddag in overleg met het openbaar ministerie, de politie, AZ en Ajax besloten de voetbalwedstrijd AZ – Ajax zondag 9 mei door te laten gaan.
Op de vraag van de burgemeester welke maatregelen de clubs kunnen nemen om de wedstrijd door te laten gaan, zetten zowel Ajax als AZ extra stewards in. AZ neemt de verkeersregeling op de Boekelermeer en Kooimeer voor zijn rekening. Tevens heeft AZ een gesprek met de supportersvereniging gehad waarin de eigen inzet is gedeeld.

Bruinooge: ”De wedstrijd AZ-Ajax is een wedstrijd met een beperkt risico. AZ is al jaren een van de veiligste stadions. Het is de ultieme wens van een burgemeester dat een voetbalwedstrijd een zelfregulerend feestje is. De clubs zetten extra stewards en verkeersregelaars in om de veiligheidsrisico’s te beheersen. Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en vind dit een verantwoorde uitdaging.”

Meer op RTVNH




Tags

alkmaar bruinooge staking verkeersregeling voetbalwedstrijd boekelermeer gemeente holland kooimeer nos openbaar politiebonden rtvnh statement supportersvereniging veiligheidsrisico verkeersregelaars zelfregulerend zorgvuldige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal