Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verzuimt het al te beslissen in Wenen: 2-2

29 juli 2015 23:02

Ajax heeft in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld tegen de gastheren van Rapid Wien. Na een 0-2 voorsprong bij rust voor Ajax kwamen de Oostenrijkers in de tweede helft ondanks een rode kaart terug in de wedstrijd.

In de eerste fase van de wedstrijd had Ajax moeite om de controle over de wedstrijd te krijgen. Rapid Wien was bij vlagen gevaarlijk. De eerste echte mogelijkheid voor Ajax was direct raak. Het was Daley Sinkgraven die uitstekend speelde op de linkerflank die goed weg ging en Klaassen in het centrum bediende. De aanvoerder aarzelde niet en punterde uitstekend binnen. Hij herinnerde iedereen bij Ajax daarmee aan het puntertje van twintig jaar geleden in Wenen.

Na de 0-1 ging het lopen bij Ajax. De ploeg kreeg het vertrouwen om door te drukken. Het leverde diverse goede kansen op. Vlak voor rust kreeg Ajax eindelijk de verdiende 0-2. Het was opnieuw Klaassen die dit keer tegendraads in de verre hoek kon binnenkoppen.

Vlak na rust deden de Oostenrijkers iets terug. In de 47ste minuut trof Kainz doel. Hij bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Na een kwartier leek het doek te vallen over Rapid. Schwab kwam als een kamikaze met twee benen gestrekt inglijden op Riedewald. Het was dat hij de Ajax verdediger niet vol raakte anders was Riedewald er niet zo ongeschonden uitgekomen. Schwab moest vervolgens met dieprood van het veld.

Met tien man was het Rapid die een tandje extra zette en de druk opvoerde. De thuisclub zorgde daarmee voor gevaar en drong Ajax terug. Een fout van Veltman zorgde ervoor dat Rapid Beric kon vrijspelen. Hij kon vrijstaand binnenschieten. Aan de spits zijn dit soort buitenkansjes wel besteed. Ajax verzuimde daarmee de kwalificatie voor de volgende ronde al zeker te stellen. Tegen dit elftal mag het thuis in de Arena echter geen probleem zijn.




Tags

rapid wenen riedewald schwab verzuimt wien aarzelde arena bediende beric besteed binnenkoppen binnenschieten dieprood doek drong gastheren heenwedstrijd herinnerde inglijden kainz kamikaze kwalificatie linkerflank ongeschonden opvoerde punterde puntertje sinkgraven tandje tegendraads thuisclub uitgekomen veltman vlagen voorronde vrijspelen vrijstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht