Transparent
Inloggen
Sluiten

Barisic: 'honger bij Rapid naar succes is groot'

28 juli 2015 16:27 - Vienna.at

Ajax is in de ogen van Rapid Wien de grote favoriet voor de zege in de derde voorronde van de Champions League. Toch ziet Zoran Barisic, coach van Rapid Wien, ook wel kansen. "Ajax heeft een grote geschiedenis. Het is fantastisch dat wij tegen zo'n ploeg kunnen spelen. De ploeg is zeer aanvallend ingesteld, zet hoge druk en voelt zich sterk in het combinatiespel. Maar Ajax heeft ook zijn zwaktes. Niet veel, maar we zullen proberen van die zwaktes te profiteren." Welke zwaktes hij dan voor ogen heeft, wilde de coach niet aangeven.

In tegenstelling tot Ajax heeft Rapid al twee officiële wedstrijden achter de rug. Rapid won voor de beker met 5-1 van een Oostenrijks amateurelftal en met 3-0 van SV Ried in de competitie. "Dat kan mogelijk een rol spelen," zo hoopte de Oostenrijkse coach. "De honger in de groep naar succes is groot. We willen zien waar we staan op Europees niveau."

"De wedstrijd tegen Ried was belangrijk voor ons zelfvertrouwen. Tegen Ajax wacht ons echter een heel andere wedstrijd," aldus middenvelder Thanos Petsos. "We zullen nu beter voor de dag moeten komen als vorig jaar." Toen ging Rapid in de voorronde onderuit tegen HJK Helsink. Slechts twee keer eerder wist Rapid de groepsfase van het hoogste Europese toernooi te bereiken, in 1996 en 2005.

Meer op Vienna.at




Tags

rapid barisic honger ried voorronde wien amateurelftal combinatiespel helsink hjk petsos thanos zoran

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht