Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - PSV

14 december 2002 10:14

Verslaggever: M

Zondagmiddag 13.00 uur is het aanvangstijdstip van de topper in de Eredivisie tussen Ajax en PSV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen en wordt live uitgezonden door Canal+. Ajax zou zich zondagmiddag kunnen verzekeren van de herfsttitel door PSV in een rechtstreeks duel te verslaan en op vier punten achterstand te zetten. Daarnaast zal de eerste doelpuntenmaker van Ajax de boeken ingaan als de maker van het 4000ste Ajax doelpunt sinds de invoering van het betaalde voetbal.

Ronald Koeman zal zijn ongeslagen status tegen PSV, ??n gelijkspel in Eindhoven en twee overwinningen in Amsterdam ongetwijfeld een vervolg willen geven. Daarbij zou een voorsprong van vier punten een hele lekkere winterstop betekenen. Ajax kan dan met een gerust hart uitkijken naar de volle tweede seizoenshelft. Ajax moet daarvoor nog wel even afrekenen met de ongeslagen reeks van PSV voor de competitie in de Arena.

Hoewel Ajax een enorme lijst aan afwezigen heeft, was de terugkomst van Cristian Chivu een enorme meevaller vrijdag. In de schaduw van de Champions League wedstrijd tegen AS Roma werkte hij hard aan zijn herstel. Hij zal gewoon in de basis kunnen starten. Met zijn leidersrol brengt hij juist dat beetje extra in het team van Ajax, zeker op momenten dat het wat tegenzit.

Tegenvallend was het afhaken van Trabelsi. Hij zal vervangen worden door Nigel de Jong. Ajax boet daardoor iets aan aanvallende dreiging in, zeker tegen de verdedigend zwakke Robben. Voordeel is wel dat Robben anders gebruik had kunnen maken van de zwakte van Trabelsi aan de binnenkant.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, De Jong, Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Galasek, Pienaar, Witschge, van der Meyde, Zlatan, Mido (Litmanen).

Naast Trabelsi ontbreken Van der Vaart, Sikora, Didulica, Timmer, Lobont, O'Brien en Heitinga zondag op het wedstrijdformulier. De Eindhovenaren doen qua personele problemen niet onder voor Ajax. Daar ontbreken Van Bommel, Hofland, Leandro en Marquinho. Het meespelen van Mateja Kezman is nog niet helemaal zeker, al lijkt hij wel te gaan spelen. De enige wissel die Hiddink zal doorvoeren is de van een sexschandaal beschuldigde Lucius wisselen voor de weer fitte Bogelund.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Faber, Bouma, Rommedahl, Van der Schaaf, Vogel, Robben, Vennegoor of Hesselink en Kezman.
.

Meer op




Tags

robben trabelsi bogelund chivu jong kezman voorbeschouwing arena bergdolmo beschuldigde binnenkant boet bommel bossen bouma brien canal cristian didulica doelpuntenmaker dreiging eredivisie faber galasek heitinga herfsttitel hesselink hiddink hofland koeman leandro leidersrol litmanen lobont lucius marquinho mateja maxwell meevaller meyde mido nigel ooijer pienaar roma rommedahl schaaf schaduw sexschandaal sikora stekelenburg tegenvallend timmer topper uitkijken vaart vennegoor verzekeren vogel waterreus wedstrijdformulier witschge zlatan zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos