AS Roma verliest nipt van koploper in Italie

8 december 2002 13:51

Verslaggever: M

AS Roma wist zaterdagavond haar laatste competitieduel voor de Champions League kraker dinsdag tegen Ajax in de Amsterdam Arena ook niet te winnen. De ploeg van trainer Capello verloor bij AC Milan met 1 - 0. Bij rust stond het nog 0 - 0. Inzaghi scoorde de enige treffer van de wedstrijd in de 73ste minuut. Roma zakte door de nederlaag naar een 10de plaats in de competitie met 17 punten uit 13 wedstrijden. Milan gaat aan kop met 12 punten meer.

Opstelling AS Roma: Antonioli, Cafu, Panucci (Sartor/30), Samuel, Zebina, Lima, Dellas, Emerson, Bombardini (Tomic/90+3), Cassano (Batistuta/59), Montella.

Valencia had zaterdag geen moeite met Racing Santander. In het Mestalla-stadion werd er met 2 - 0 gewonnen. De thuisploeg sloeg vlak voor en vlak na rust toe. Angulo en Carew waren de doelpuntenmakers. Valencia staat momenteel op een tweede plaats in de Primera Division. Het heeft een achterstand op Real Sociedad van 4 punten.

Arsenal moest zaterdagmiddag op Old Trafford haar meerdere erkennen in Manchester United. Het elftal van Arsene Wenger verloor met 2 - 0 door doelpunten van Veron en Scholes. Ondanks de nederlaag blijft Arsenal aan kop in de Premier League. De achtervolgers zijn genaderd tot op 2 (Chelsea) en 3 punten (Man. United).