Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff geen adviseur meer van Ajax

2 april 2000 23:24 - AT5

Verslaggever: M

Johan Cruijff zou uit onvrede over het beleid bij Ajax gestopt zijn als adviseur bij Ajax. 'Nummer 14' heeft enkele weken geleden een gesprek gehad met de commissie die door Ajax is ingesteld om de club door te lichten en heeft toen enkele adviezen gedaan die de club weer terug zou moeten brengen naar de top.

Het plan was om de club weer te laten leiden door oud-Ajacieden. Tonnie Bruins Slot zou samen met Danny Blind en John van 't Schip de jeugdopleiding onder zijn hoede krijgen, Piet Keizer zou worden aangesteld als bestuurslid Technische Zaken bij Ajax en Frank Rijkaard en Ruud Krol zouden in het plan de verantwoordelijkheid krijgen over het eerste elftal.

Het bestuur zag echter niets in het advies van Cruijff en sloeg het in de wind, waarop Cruijff zou hebben besloten zijn adviseurschap op te geven. Dit was ook de voornaamste reden waarom de beste voetballer in de historie van Ajax niet aanwezig was bij de feestelijkheden rond het 100-jarig bestaan van de club.

Meer op AT5




Tags

adviseurschap bestuur bestuurslid blind bruins danny feestelijkheden historie hoede jarig keizer krol onvrede rijkaard slot tonnie wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht