Transparent
Inloggen
Sluiten

Speeldagenkalender bekend, competitieprogramma volgt over twee weken

1 juni 2015 17:54 - KNVB.nl

Verslaggever: -

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor komend seizoen bekendgemaakt. De presentatie van het concept competitieprogramma staat vervolgens gepland voor vrijdag 12 juni.

Het nieuwe seizoen trapt zondag 2 augustus 2015 af met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen FC Groningen en PSV. De start van de Eredivisie en de Jupiler League volgt een week later in het weekeinde van 7, 8 en 9 augustus.

Doordat in de zomer van 2016 het Europees kampioenschap in Frankrijk op het programma staat, is de laatste speelronde een weekeinde eerder dan in het seizoen 2014/’15. De start van het seizoen is net als dit seizoen in het tweede weekeinde van augustus. Na aftrek van de winterstopperiode, de play-offs en de internationale speeldagenkalender zijn er 32 weekeinden voor 34 speelronden in de Eredivisie en 38 speelronden in de Jupiler League. Daardoor kent de Eredivisie twee midweekse speelronden en zijn er in de Jupiler League zes weekeinden met een dubbele speelronden gepland.

De winterstop loopt in het seizoen 2015/’16 van dinsdag 22 december tot donderdag 14 januari. De twee seizoenshelften zijn evenredig verdeeld: zeventien speelronden in de Eredivisie en negentien speelronden in de Jupiler League voor en na de winterstop.

De KNVB beker start met 64 teams op 22, 23 en 24 september. De 1/16e finales worden gespeeld op 27, 28 en 29 oktober en op 15, 16 en 17 december staan de 1/8e finales op het programma. In de tweede helft van het seizoen staan op 2, 3 of 4 februari de kwartfinales gepland en worden de halve finales gespeeld op 1, 2 of 3 maart. De finalisten treffen elkaar in de finale van de KNVB beker op zondag 24 april in Stadion Feijenoord.

Complete speeldagenkalender: KNVB

Meer op KNVB.nl




Tags

eredivisie jupiler knvb competitieprogramma weekeinde weekeinden aftrek evenredig frankrijk groningen kwartfinales seizoenshelften winterstopperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.254 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey derk elsimao gaal godts goedkopere handel hato henderson kiki kpmg kroes medic mislintat praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo teze twente voorkennis vos wijs