Ajax A1 landskampioen bij A-junioren na 6-0 zege; ook C1 landskampioen

9 mei 2015 16:16

Verslaggever: -

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen is Ajax A1 landskampioen geworden bij de A-junioren. De ploeg wist in de kampioenswedstrijd met maar liefst 6-0 te winnen van NEC/FC Oss A1. Een zege op de Toekomst volstond voor de titel zaterdagmiddag. Samet Bulut tekende voor drie treffers in de kampioenswedstrijd, Cerny zorgde voor twee doelpunten en invaller Pelle Clement voor de laatste treffer. Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Dankerlui, Lartey-Sanhieze, Mirani, Savastano (Nunnely), El Mahdioui, Cerny (Clement), Nouri, Bulut (Walian), Van de Beek, Dekker

Net als Ajax A1 werd ook C1 zaterdagmiddag landskampioen. De Amsterdammers sleepten de titel op de laatste speeldag binnen door een overtuigende overwinning op FC Utrecht C1: 4-0. Bij rust nam Ajax al een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Daishawn Redan. Ook in de tweede helft was het elftal van trainer Brian Tevreden de betere ploeg. In de 58ste minuut tekende Millen Baars voor de 2-0, waarna Juan Familio-Castillo een minuut later de marge op drie bracht. Met nog twintig minuten op de klok wist Ajax op dat moment dat het de titel haast niet meer mis kon lopen. Daishawn Redan vergrootte de feestvreugde nog door in de 65ste minuut de 4-0 op het scorebord te zetten. Voor de spits was het zijn 33ste treffer van het seizoen.