Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Vaart schiet Ajax naar overwinning

1 december 2002 16:26

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de voorsprong op PSV weer uitgebouwd tot 3 punten na een 2-1 overwinning op FC Twente. Ook de concurrenten PSV en Feyenoord wonnen met dezelfde cijfers. De overwinning van Ajax kwam pas in blessuretijd tot stand door niemand anders dan Rafael van der Vaart.

Ajax speelde een uitstekende eerste helft met bij vlagen zeer goed voetbal. Ajax had het aan zichzelf te wijten dat het niet naar een grote voorsprong uitliep. na 18 minuten kwam de ploeg op voorsprong dor dezelfde van der Vaart die later ook de tweede treffer zou maken. Met een katachtige omhaal maakte hij de 1-0 voor Ajax. Doordat Ajax niet verder uitliep kon FC Twente verrassend terugkomen in de wedstrijd. Trabelsi legde in de slotfase van de eerste helft Cairo neer. Polak benutte de penalty feilloos.

In de tweede helft kon Ajax bij een 1-1 stand het niveau van de eerste helft niet meer handhaven. FC Twente ging er meer in geloven. Pas halverwege de tweede helft kon Ajax via een offensief Fc Twente weer de wil opleggen. Dat leidde uiteindelijk in blessuretijd tot de winnende treffer.

Doordat Ronald Koeman al door zijn 3 wissels heen was moest Ajax de laatste minuten met 10 man uitspelen. Chivu raakte geblesseerd en kon niet meer vervangen worden. Galasek nam zijn plaats in het centrum over.

[Wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

twente vaart uitliep cairo chivu dor feyenoord galasek katachtige koeman offensief opleggen polak rafael trabelsi vlagen wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel mannsverk metz mikautadze ofwel pasveer potter rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam