Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax op laag tempo naar nipte 1-0 zege op ADO

22 maart 2015 18:39

Na de zware wedstrijd van donderdagavond in de Europa League had Ajax zondagmiddag moeite om het verschil te maken in de Arena tegen ADO. Pas tien minuten voor tijd wist Ajax de wedstrijd te beslissen.

Ajax speelde in een veel te laag tempo om het ADO moeilijk te maken. Pas in blessuretijd van de eerste helft moest de doelman van ADO voor het eerst echt aan de bak. ADO kwam voor een gelijkspel en kon het allemaal vrij gemakkelijk bijbenen.

Naarmate het duel vorderde in de tweede helft kwam ADO er meer uit. In de tweede helft kregen zowel ADO als Ajax enkele kansen. Tien minuten voor tijd viel eindelijk de bevrijdende treffer. Davy Klaassen verlengde een bal uit een vrije trap waarna Houtkoop de bal voor het laatste raakte voordat die in het eigen doel verdween. Na afloop zou het doelpunt als eigen doelpunt bestempeld worden. In de open slotfase ging ADO alsnog vol voor de 1-1. Ze kregen de kansen, net als Ajax het via de counter definitief had kunnen beslissen. Het zou uiteindelijk bij 1-0 blijven.




Tags

ado arena bevrijdende bijbenen counter houtkoop naarmate vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper