Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax roept fans op trappen vrij te houden

19 maart 2015 19:06

Ajax heeft van de UEFA een boete van € 12.000 opgelegd gekregen. De reden hiervoor is dat tijdens het duel met APOEL Nicosia sommige trappen in de Amsterdam ArenA geblokkeerd werden door supporters. Ook bij de wedstrijd tegen Legia Warschau was dit het geval en ook hiernaar loopt nog een UEFA-onderzoek.

Om de veiligheid in het stadion te garanderen, roept Ajax iedereen op de trappen tijdens wedstrijden vrij te houden. Gebeurt dit niet dan komt de veiligheid in het stadion in gevaar. Bovendien bestaat dan de kans dat er een nieuwe sanctie volgt, variërend van een geldboete tot sluiting van tribunedelen.

De UEFA houdt scherp toezicht op vrije vluchtwegen in de Europese stadions. De trappen dienen bij incidenten als vluchtweg voor de bezoekers en als toegangsroute voor de nood- en hulpdiensten.

Overigens is het staan op de trappen niet alleen bij UEFA-wedstrijden verboden. Ook de KNVB en lokale autoriteiten staan het niet toe.




Tags

uefa apoel arena garanderen hiernaar hulpdiensten knvb legia nicosia sanctie sluiting toegangsroute toezicht tribunedelen varierend verboden vluchtweg vluchtwegen warschau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal