Transparent
Inloggen
Sluiten

Definitief: Ajax legt Van Bladeren vast tot 2018

17 maart 2015 14:54 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax heeft doelman Stan van Bladeren (Voorhout, 1 oktober 1997) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en loopt tot en met 30 juni 2018.

Van Bladeren maakte op 6 februari 2015 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League wedstrijd FC Volendam – Jong Ajax (3-4). Tot nu toe was dit zijn enige officiële wedstrijd voor het beloftenelftal.

Voor de doelman betreft het zijn eerste contract. ,,Ik ben er enorm trots op dat ik hier voor drie seizoen mag tekenen. Er spreekt heel veel vertrouwen uit, vooral omdat ik pas 17 ben.” Van Bladeren omschrijft zichzelf al een echte Ajax-doelman. ,,Ik ben een meevoetballende keeper, iemand die het moet hebben van zijn tactisch inzicht en vermogen en ik heb goede reflexen.”

Van Bladeren heeft dezelfde 'roots' als Edwin van der Sar. Beide Ajacieden zijn geboren in Voorhout en speelden voor de plaatselijke club Foreholte. Van der Sar was dinsdag ook aanwezig bij de contractondertekening. ,,Ik weet niet wat het is met Voorhout en keepers", zei de huidige directeur marketing van Ajax met een glimlach op zijn gezicht. ,,Waarschijnlijk zijn we allemaal begonnen met het vangen van bloembollen en daarna overgeschakeld op echte ballen."

Van der Sar vindt dat Van Bladeren zijn contract zelf heeft afgedwongen. ,,Als ik Stan zie keepen, zie ik iemand die er alles aan doet om de bal tegen te houden. Zijn mentaliteit is echt een heel sterk punt."

Meer op Ajax.nl
Tags

bladeren sar voorhout jong afgedwongen beloftenelftal bloembollen contractondertekening foreholte gecontracteerd glimlach jupiler marketing omschrijft overgeschakeld plaatselijke reflexen volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson