Ajax houdt knap stand in Valencia

27 november 2002 22:47

Verslaggever: M

Ajax heeft woensdagavond een uitstekende prestatie geleverd door met 1 - 1 gelijk te spelen bij Valencia. In een regelrechte thriller wist Ajax stand te houden tegen 11 spelers van Valencia en de scheidsrechter. De Amsterdammers wisten met kunst en vliegwerk de gehele wedstrijd de 0 - 0 stand op het scorebord vast te houden. Keeper Didulica ontpopte zich daarbij tot de absolute held van de avond met magnifieke reddingen. 2 minuten voor tijd gebeurde het onwaarschijnlijke. Invaller Ibrahimovic werd door Van der Vaart de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper van Valencia en schoof knap binnen. Ajax stond op voorsprong in de hol van de leeuw. In de 2de minuut van de blessuretijd wist de thuisploeg toch nog de gelijkmaker te maken via Angulo. Ajax kan desondanks met opgeheven hoofd naar Amsterdam terugkeren. Het eerste belangrijke punt is binnen!