Ajax verslaat PSV in Eindhoven: 1-3 !!

1 maart 2015 18:35

Ajax heeft zondagmiddag een heerlijke zege behaald in Eindhoven. Met de eigen tactiek van PSV versloeg Ajax de gastheren met 1-3. Kishna, Schone en El Ghazi waren doeltreffend voor een zeer effectief Ajax. De Amsterdammers brachten PSV daarmee het eerste puntenverlies van het seizoen toe in eigen huis en stelde daarmee hun eigen record veilig.

Ajax had het in de beginfase moeilijk tegen PSV, dat probeerde snel op voorsprong te komen. Jasper Cillessen stond echter zijn mannetje en wist van geen wijken. Na het openingsoffensief kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd.De ploeg kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Bij een van die aanvallen kon Ricardo Kishna binnentikken na een uitstekende actie van El Ghazi. Ajax had daarna de controle op de wedstrijd en kreeg via Milik nog een kans.

Na rust zocht de thuisclub naar de gelijkmaker. Ajax gaf geen grote kansen weg, maar had moeite om onder de druk uit te komen. De irritatie bij de Eindhovenaren werd groter naarmate de tijd verstreek. Zo had Maher rood kunnen en misschien wel moeten krijgen voor natrappen. Scheidsrechter Makkelie liet echter heel veel toe, zo ook dit.

Na een uur spelen moest Milik met een hamstringblessure van het veld. Invaller Schone bleek een gouden wissel voor Frank de Boer. Eerst wist hij met een vrije trap van grote afstand de onderkant van de lat te raken. Een minuut later kopte De Jong een voorzet van Willems binnen voor de gelijkmaker. Ajax leek even te wankelen, maar het was Schone die de ploeg weer op voorsprong zette. Uit zijn tweede vrije trap was het wel raak. Zijn schot werd door de muur geschampt, waardoor hij onhoudbaar was voor Zoet.

PSV moest toen helemaal komen. Ajax kreeg vervolgens de mogelijkheden de ruimte te benutten en de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 91ste minuut toen El Ghazi e 1-3 binnenschoot en het feestje echt gevierd kon worden.