Makkelijke zege bij Legia Warschau: 0-3

26 februari 2015 20:53

Ajax heeft zich vrij simpel weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. In Warschau was de eindstand van 0-3 al bij rust bereikt. Milik was de grote man met twee treffers in eigen land, Viergever tekende voor het andere doelpunt.

Na een kwartier was Ajax al zeker van de volgende ronde. na een goed begin van de thuisploeg sloeg Ajax in de elfde minuut dodelijk toe. Jasper Cillessen gaf een assist welke door Milik rond de middenlijn werd opgepakt. Hij begon vervolgens aan een mooie rush die hij uitstekend afrondde. Twee minuten later was het gespeeld. Bij een voorzet kon Viergever de bal ietwat gelukkig binnenwerken. Na de 1-0 zege thuis was de buit daarmee binnen voor Ajax. Kort voor rust stelde Milik zelf de uitzege in Warschau veilig door een pass van Kishna op waarde te schatten en de 0-3 binnen te werken.

In de tweede helft probeerde Legia het wel, maar de zege van Ajax kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. De verdediging gaf nauwelijks iets weg en kon simpel standhouden. Aanvallend was er weinig meer te genieten, waardoor de wedstrijd in het lege stadion een beetje doodbloedde.