Ajax komt goed weg in Deventer: 1-2

8 februari 2015 16:23

Ajax is goed weggekomen in Deventer. In de 88ste minuut trapte de verhuurde doelman Mickey van der Hart over de bal heen bij een terugspeelbal waardoor Ajax alsnog op 1-2 kwam.

Na een goede openingsfase van de thuisploeg had Ajax de eerste helft in handen. Ajax kwam op voorsprong via een doelpunt van El Ghazi die een diagonale bal voor het doel van Ricardo Kishna simpel kon binnentikken. Ajax leek in de eerste helft de wedstrijd al te beslissen. In de eerste helft kreeg de ploeg weer wat terug van haar eigen spel.

Na rust zakte Ajax weer weg. De Eagles speelden agressiever en creëerden daar ook kansen uit. Ajax slaagde er mede door het vele balverlies niet in om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Via een prachtig doelpunt van Overgoor kwam de thuisploeg langszij. Ajax leek voor het vierde duel op rij af te stevenen op puntenverlies. Twee minuten voor tijd kwam er hulp uit onverwachte hoek. Verhoek schoot de bal terug op Mickey van der Hart. De door Ajax verhuurde doelman zag de bal vlak voor hem door een polletje opstuiten waardoor hij finaal over de bal trapte. De bal rolde vervolgens rustig achter Van der Hart in het doel.