Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer, Jonk en Stam speciale tafelgasten op KNVB congres over toekomst Nederlands voetbal

28 november 2014 19:45 - KNVB.nl

Co Adriaanse, Leo Beenhakker, Frank de Boer, Mark van Bommel, Peter Bosz, Giovanni van Bronckhorst, Damiën Hertog, Wim Jonk, Andries Jonker, Fred Rutten, Clarence Seedorf, Jaap Stam en bondscoach Guus Hiddink schuiven tijdens het congres ‘De toekomst van het Nederlandse voetbal’ aan als tafelgast.

De tafelgasten bespreken samen met onder andere alle technisch directeuren, trainer/coaches, hoofden jeugdopleiding en algemeen directeuren van alle Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: ,,Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt. Om de discussies te stimuleren, hebben wij enkele tafelgasten uitgenodigd. Wij geloven dat zij de discussies kunnen verrijken vanwege hun ervaring op internationaal topniveau, zowel als speler als trainer.”

De KNVB is nog met enkele andere prominenten uit de voetbalwereld in gesprek voor een bijdrage aan het congres.

PROGRAMMA

Het congres vindt maandag 15 december plaats in Stadion Galgenwaard. De KNVB organiseert het congres om samen met alle Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties na te denken over verbeteringen voor het Nederlandse voetbal. Het programma bestaat in grote lijnen uit de volgende onderdelen:

- Analyse door Jelle Goes van de staat van het Nederlandse voetbal. De analyse is gebaseerd op feiten en cijfers sinds het gouden EK-jaar 1988.

- Identificeren en bespreken van de verschillen tussen de Nederlandse competities en buitenlandse competities op basis van de ervaringen van trainers/coaches.

- Identificeren en bespreken van de verschillen tussen de Nederlandse competities en buitenlandse competities op basis van de ervaringen van spelers.

- The Gold Mine Effect. Presentatie door Rasmus Ankersen.

- Conclusies.

,,Dit congres is een startpunt”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. ,,Het wordt de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat zoveel voetbaltechnische experts van alle clubs bij elkaar komen om na te denken over onze gezamenlijke toekomst."

Hij vervolgt: ,,Het doel is om aan het einde van de dag met elkaar een gemeenschappelijk beeld te hebben van waar we nu staan en op basis daarvan tot een aantal actiepunten te komen waar de clubs en de KNVB mee aan de slag kunnen.”

Meer op KNVB.nl




Tags

congres knvb tafelgasten boer jonk stam betaaldvoetbalorganisaties goes identificeren actiepunten adriaanse andries ankersen beenhakker bommel bosz bronckhorst clarence damien galgenwaard gemeenschappelijk hertog hiddink hoofden ijkpunt jonker leo mine oostveen prominenten rasmus rutten seedorf startpunt tafelgast topniveau verbeteringen verrijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos