Transparent
Inloggen
Sluiten

Debutant Andersen mag rekenen op speeltijd: 'vanaf middenveld heeft hij meer ruimte'

16 november 2014 12:26

Verslaggever: -

Morten Olsen liet zondag doorschemeren dat Lucas Andersen mag rekenen op speeltijd in de vriendschappelijke interland tegen Roemenië en daarmee voor zijn debuut staat in het nationaal elftal. Vanwege het afhaken van enkele middenvelders komt de Ajacied in beeld. "We hebben nu enkele duels waarin we dingen kunnen uitproberen," aldus Olsen. "En daar zullen we zeker gebruik van maken."

De bondscoach heeft in de gaten dat de Ajacied langzaam zijn belofte begint waar te maken, zo laat hij weten tegenover Fyens. "Ajax heeft altijd hoge verwachtingen gehad voor Andersen. Er leefde de nodige frustratie in de club dat zijn belofte er niet uitkwam in de wedstrijden. Maar het vertrouwen bleef groot en dat kan ik begrijpen. Lucas is snel met de bal, een beetje zoals Brian Laudrup. Nu hij een linie is gezakt naar het middenveld heeft hij meer ruimte en kan hij daar gebruik van gaan maken. Dat is in het huidige voetbal belangrijk."

Andersen zelf gaf tegenover Ekstra Bladet toe dat het langer dan verwacht heeft geduurd alvorens hij door kon breken. "De overgang was zwaarder dan verwacht. Voorheen was ik altijd de sterspeler en nu was ik een 'nobody' binnen Ajax. Ik moest met een onervaren jeugdteam spelen in een voor mij nieuwe rol. Ik moest mijzelf constant bewijzen en toen kwam de twijfel opzetten."

"Het was een lang leerproces. Nu heb ik de speelstijl van Ajax onder de knie en voel ik me goed bij de club en in Amsterdam. Ik voel het vertrouwen op het veld dat ik nodig heb. Ik heb nu al tien duels op rij gespeeld. Het betekent heel veel voor me dat Frank de Boer me dat vertrouwen geeft, ook al haal ik niet elke wedstrijd mijn hoogste niveau. Ik heb nu heel veel vertrouwen. Heb veel voor mezelf getraind, zowel qua voetbal als fysiek. Bij een tegenslag kom ik er nu snel overheen, omdat ik me nu veel sterker voel."




Tags

andersen belofte lucas olsen bladet boer ekstra fyens geduurd jeugdteam laudrup leerproces morten nobody roemenie speelstijl uitkwam zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal