Ajax thuis met 1-2 onderuit tegen Inter Milaan

12 november 2002 22:43

Verslaggever: RvN

Na de uitwedstrijd ging Ajax ook in de thuiswedstrijd tegen Inter Milaan onderuit. De Amsterdammers verloren met 1-2. Na 9 minuten leek Ajax al op voorsprong te komen. Na inkoppen van Mido kon Van der vaart de bal achter de Italiaanse keeper tikken. Het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. De ploeg speelde in de eerste helft scherp. Ook verdedigend gaf het nauwelijks iets weg tegen de lepe Italianen. Aanvallend creerde het diverse mogelijkheden om opnieuw te scoren.

Na een uur spelen leek het drama zich te voltrekken over Ajax. In twee minuten tijd kwam Inter Milaan op een 0-2 voorsprong. Via de counter was de Argentijn Crespo twee keer trefzeker. Ronald Koeman bracht daarop Wamberto en Witschge in het veld voor Pienaar en Van Damme. Een aanvaller voor een verdediger dus.

Vanuit Rosenborg kwam echter het positieve nieuws over de stand van Rosenborg-Olympique Lyon. Daardoor deed de uitslag bij Ajax - Inter Milaan er eigenlijk niet meer toe. In blessuretijd vergrootte Van der Vaart het feestje nog een beetje door de 1-2 binnen te schieten en de eer van Ajax te redden.