Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax waarschuwt: geen vuurwerk in de Arena

4 november 2014 18:19 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax roept de Ajax fans op woensdag geen vuurwerk mee te nemen naar het Champions League duel tegen Barcelona:

Ajax speelt woensdag vanaf 20:45 uur de thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen FC Barcelona. Ajax roept zijn supporters op vuurwerk thuis te laten. Vuurwerk is verboden en brengt de veiligheid van medesupporters ernstig in gevaar. Ajax hoopt dat het vuurwerk zich beperkt tot voetbalspektakel op het veld.
Het afsteken van vuurwerk in een stadion is levensgevaarlijk. Daarnaast kan het leiden tot geldboetes, wedstrijden zonder publiek of uitsluiting van Europees voetbal.

Ajax zal er dan ook alles aan doen om ongeorganiseerd vuurwerk uit het stadion te bannen. Personen die betrapt worden op het in bezit hebben of het afsteken van vuurwerk kunnen rekenen op een stadionverbod voor de duur van tenminste 18 maanden en een bijbehorende geldboete (minimaal 450 euro). Ook zal de boete die Ajax van de KNVB of UEFA ontvangt, worden doorbelast aan de veroorzaker.

De afgelopen jaren hebben incidenten bij (Europese) wedstrijden Ajax meer dan € 100.000 gekost. Door het afsteken van vuurwerk of ander wangedrag loopt Ajax een steeds hoger risico een zware straf te krijgen en dat is noch voor de club, noch voor de supporters wenselijk. De club vertrouwt er dan ook op dat supporters hun steun aan de spelers op een andere manier kenbaar maken.

Het belooft druk te worden rondom Ajax – FC Barcelona. Ajax roept iedereen op om vroeg naar het stadion te komen om onnodige wachtrijen bij de ingang te voorkomen. De Amsterdam ArenA gaat om 19:15 uur open.

Meer op Ajax.nl




Tags

vuurwerk arena barcelona uefa waarschuwt bannen belooft betrapt doorbelast kenbaar knvb medesupporters ongeorganiseerd stadionverbod uitsluiting verboden veroorzaker voetbalspektakel wachtrijen wangedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos