Transparent
Inloggen
Sluiten

AFCA Supportersclub verbaasd en teleurgesteld over gering aantal kaarten voor PSG - Ajax

31 oktober 2014 23:34 - AFCA Supportersclub

Met grote verbazing en teleurstelling vernam de AGFCA Supportersclub deze week het nieuws over de slechts 850 kaarten die Ajax krijgt toebedeeld voor de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (25 november). Dat stelt de Supportersclub op haar website:

Ajax en de supporters hadden graag gezien dat het uitvak in Parijs gevuld zou zijn met 2200 Ajacieden, zoals de regels van de UEFA ook voorschrijven.
Ajax roept supporters zonder toegangsbewijs op vooral niet naar Parijs af te reizen. Er schijnt nu al zelfs een noodverordening te zijn afgekondigd. Veel supporters, die waarschijnlijk straks geen kaartje hebben kunnen kopen, hebben echter al een trein- of busreis en accommodatie geboekt. Hoe gaan de Fransen dit probleem oplossen?
De AFCA Supportersclub kan in deze kwestie helaas weinig doen. Wij hebben het oproepen tot een boycot zeer serieus overwogen. Echter, oproepen tot een boycot heeft nauwelijks zin, omdat Ajax hiermee de enige partij is die daar de dupe van zal zijn. De Franse autoriteiten zal het niet veel uitmaken en zien waarschijnlijk zelfs liever geen supporters naar de Franse hoofdstad komen. Wij willen uiteraard ook niet de toon zetten dat dit de gewoonte gaat worden.

Ajax supporters zijn weer eens de dupe van instanties die zich laten leiden door angst. Parijs, een zogenaamde wereldstad kan de komst van een paar duizend voetbalsupporters niet eens fatsoenlijk faciliteren. Dit terwijl de Fransen gewoon welkom waren in Amsterdam zonder restricties. Het is een schande.

Wij wensen de Fransen en in het bijzonder de Parijse autoriteiten veel succes met het organiseren van het EK2016. Een EK organiseren terwijl je voor 1 wedstrijd niet eens 2200 supporters kan faciliteren.

Tot slot willen wij alle Ajax supporters graag wijzen op een van de belangrijkste grondrechten van de Europese Unie, namelijk het vrij verkeer van goederen en personen:

Het vrije verkeer van personen is een grondrecht dat door de verdragen voor alle burgers van de Europese Unie (EU) wordt gewaarborgd. Dit vrije verkeer wordt mogelijk gemaakt door de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht zonder binnengrenzen.

Wij zijn zeer teleurgesteld


Bestuur AFCA Supportersclub

Meer op AFCA Supportersclub




Tags

supportersclub afca parijs boycot gering psg unie afgekondigd agfca bestuur binnengrenzen burgers busreis gewaarborgd gewoonte goederen grondrecht grondrechten kaartje kwestie noodverordening parijse restricties schande slot toebedeeld toegangsbewijs trein uefa uitvak verdragen vernam voetbalsupporters voorschrijven wereldstad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal