Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest punten; 1-1 tegen Roda JC

8 november 2002 22:06

Verslaggever: M

Ajax heeft vrijdagavond in de competitiewedstrijd tegen Roda JC in een nat Kerkrade 2 punten laten liggen. In Limburg kwamen de Ajacieden niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel. In een aantrekkelijk duel, waarin beide elftallen veel kansen kregen, opende de thuisploeg de score in de 63ste minuut via Sonko. Hij profiteerde handig van een blunder van Didulica. De Australier verkeek zich op een voorzet vanaf links en zag de spits van Roda JC eenvoudig binnentikken.

Lang konden de Limburgers echter niet genieten van de 1 - 0 score. Tien minuten later kwam Ajax namelijk alweer langszij. Natuurlijk tekende Rafael van der Vaart voor de gelijkmaker van Ajax. De middenvelder scoorde zijn derde doelpunt in 3 wedstrijden en wederom was het een belangrijke treffer. De Heemskerker deed het in stijl. Hij nam de bal buiten het strafschopgebied aan en schoot in de verre hoek binnen. Doelman Kujovic van Roda JC was kansloos.

In de resterende 18 minuten probeerden de trainers van beide elftallen nog via wissels de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar tevergeefs. De 1 - 1 was een feit. Een terechte uitslag, gezien de verhoudingen op het veld. Ajax moet vrezen de kopppositie op de ranglijst dit weekend weer te moeten afstaan aan PSV. De Eindhovenaren spelen zaterdagavond thuis tegen Heerenveen en kunnen bij winst op doelsaldo de eerste plaats overnemen.

Meer op




Tags

roda australier binnentikken didulica heemskerker heerenveen kerkrade kopppositie kujovic langszij nat rafael sonko stijl tevergeefs vaart verkeek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper