Jong Ajax wint na verlenging in Amstel Cup; A1 wint bij Feyenoord

5 november 2002 18:47

Jong Ajax heeft zich na verlenging geplaatst voor de volgende ronde van de Amstel Cup. In de reguliere speeltijd werd het tegen de amateurs van Huizen 2-2. Boukhari bracht Jong Ajax drie minuten voor tijd pas op gelijke hoogte met de amateurs van Huizen. Dezelfde Boukhari maakte na vijf minuten in de verlenging de winnende Golden Goal waardoor Ajax zich alsnog plaatste voor de volgende ronde.

Het elftal met veel selectiespelers van de Amsterdammers speelde een matige eerste helft. Tegen Huizen creeerde het slechts een paar kansen via o.a. Wamberto en Machlas. Huizen speelde op de counter en kreeg zo in de eerste helft twee kansen. Die benutte het prompt. Jong Ajax kwam al na 9 minuten op een 0-1 achterstand. Na 37 minuten werd de score door de amateurs verdubbeld na een scrimmage voor het doel van Timmer na een vrije trap buiten het strafschopgebied.

Verdedigend zag het duo Van Halst / Yakubu er niet goed uit. Sneijder haalde als enige op het middenveld een behoorlijk niveau voor de Amsterdammers.

In de tweede helft kwam een geheel ander Ajax elftal in het veld qua instelling. Jong Ajax raakte op stoom en zorgde voor eenrichtingsverkeer richting het doel van Huizen. In de 46ste minuut scoorde Wamberto al de 1-2 uit een pass van Nikos Machlas. Daarna duurde het lange tijd voordat de gelijkmaker viel. Vele kansen werden tot wanhoop van de Ajax-fans gemist. Pas 3 minuten voor tijd scoorde Boukhari de bevrijdende gelijkmaker.

Net als het vorige seizoen, waarin Jong Ajax vaak op het allerlaatste moment de wedstrijd nog in eigen voordeel besliste, gebeurde dat nu weer. Na de reguliere speeltijd volgde de verlenging. Ajax zette de druk op het doel van Huizen voort. Het was dan ook niet verrassend dat Boukhari na een kleine 5 minuten de wedstrijd besliste voor het tweede elftal van de Amsterdammers.

Jong Ajax gaat dus nu weer in de koker voor de volgende ronde van de Amstel Cup. De kans is groot dat er dan wel weer een profclub geloot zal worden.

Dinsdagavond van 23.00 uur tot 24.00 uur zal SBS6 een samenvatting van de bekerwedstrijden uitzenden waaronder die van Jong Ajax tegen Huizen.

Opstelling Ajax: Timmer, Pasanen, Yakubu, Van Halst, Valencia, Seedorf, Bechan, Sneijder, Machlas, Wamberto, Boukhari

Bank: Presierie, Kujala, Akachar, Kronh-Dehli, Macnack

Vanuit Rotterdam kwam inmiddels het bericht dat Ajax A1 de uitwedstrijd voor de landelijke A-jeugd met 1 - 2 heeft weten te winnen van Feyenoord. Ajax A1 zet daarmee haar opmars op de ranglijst voort. Tegelijkertijd duwt het Feyenoord A1 in de degradatiezorgen.