Ajax pakt koppositie na ruime overwinning

3 november 2002 14:07

Ajax heeft de koppositie van de Nederlandse Eredivisie weer overgenomen van PSV. Waar de Eindhovenaren punten lieten liggen tegen FC Twente, daar won Ajax 'gewoon' van Willem II. Ajax heeft nu 2 punten voorsprong op PSV en 6 op Feyenoord. Ajax versloeg de Brabanders in de Arena met 3-0. Het was geen grootse overwinning voor de Amsterdammers. Mido opende al na 9 minuten de score. De Egyptische spits kreeg verrassend de voorkeur boven Zlatan. De rest van de eerste helft was vooral onge?nspireerd, gezapig te noemen van de kant van Ajax.

In de rust greep Ronald Koeman in. Hij bracht Richard Witschge in het veld voor Van der Meyde. Ajax ging daardoor 4-4-2 spelen met het duo Van der Vaart / Mido voorin. Ajax kreeg de wedstrijd daardoor veel meer in handen en dicteerde het vervolg van de wedstrijd. Dat de 2-0 en 3-0 vielen was een logisch vervolg. Na 72 minuten besliste Van der Vaart de wedstrijd. Met een fantastisch schot liet hij de keeper via de binnekant van de paal kansloos. 2 minuten voor tijd vergrootte invaller Pienaar de score nog tot 3-0.