Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - Willem II

2 november 2002 13:59

Verslaggever: M

Ajax treedt zondagmiddag om 14:30 uur in de Amsterdam Arena voor de competitie aan tegen Willem II. Een lastige wedstrijd na de zware Champions League ontmoeting van afgelopen woensdag tegen Olympique Lyon. De Tilburgers staan momenteel op de 6de plaats in de competitie met 15 punten uit 9 wedstrijden, 8 punten minder dan Ajax dat tweede staat op de ranglijst. Zoals eerder aangegeven verloren de Amsterdammers op eigen veld nog nooit van Willem II. Koeman hoopt die ongeslagen status zondag vast te houden. Belangrijk hiervoor is de terugkeer van Rafael van der Vaart in de basisopstelling. Het is nog de vraag of hij op het middenveld of in de spits zal gaan acteren.

Duidelijk is wel dat Litmanen nog niet van de partij zal zijn. De Fin is nog niet volledig hersteld van zijn blessure. Ook Lobont, Heitinga, O'Brien en Stekelenburg ontbreken wegens kwetsuren. Chivu is zondag geschorst, naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg in het duel RKC. Zijn vervanger is zeer waarschijnlijk de jonge Nigel de Jong. Hij zal samen met Bergdolmo centraal in de verdediging staan. Trabelsi keert vandaag terug uit Tunesie en behoort dus gewoon tot de 11 van Koeman. Dat laatste geldt ook voor Didulica, die de voorkeur krijgt boven Timmer. Willem II mist Quinn, Simons, Caluwe en Ceesay. Van der Gun (gehuurd van Ajax) is er wel bij. Het duel zal onder leiding staan van Dick Jol.

Meer op




Tags

koeman voorbeschouwing arena bergdolmo brien caluwe ceesay chivu didulica heitinga jol jong kwetsuren litmanen lobont lyon nigel ontmoeting quinn rafael rkc simons stekelenburg tilburgers timmer trabelsi tunesie vaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht