Ajax verliest koppositie door gelijkspel in Waalwijk

26 oktober 2002 21:33

Verslaggever: M

Ajax heeft zaterdagavond de koppositie in de eredivsie weer moeten afstaan aan PSV. Ajax kwam zelf in Waalwijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het zag PSV daardoor langszij komen. De Eindhovenaren hebben mede dankzij de 0-5 overwinning op NEC een beter doelsaldo en staan daarom op de eerste plaats.

De vlam sloeg in Waalwijk pas in de tweede helft in de pan toen aanvoerder Chivu een rode kaart kreeg voor het neerleggen van een doorgebroken speler. Dat leverde hem een rode kaart op en Ajax een vrije trap tegen. Die werd vervolgens prompt benut door Hoogendorp. De wedstrijd werd vervolgens 12 minuten stilgelegd door scheidsrechter Temmink na aanhoudenden spreekkoren aan zijn adres.

Na de onderbreking kwam Ajax met nieuw elan terug in de wedstrijd. Het was invaller Maxwell die in de 72ste minuut de ploegen op gelijke hoogte zetten. Ajax was in het vervolg de betere ploeg, maar wist niet meer te scoren.