Transparent
Inloggen
Sluiten

RKC-Ajax 12 minuten stilgelegd na spreekkoren Ajax fans; Reactie Temmink

26 oktober 2002 19:19

Verslaggever: M

De competitiewedstrijd tussen RKC en Ajax is vanavond voor 12 minuten stilgelegd door scheidsrechter Temmink. Reden voor het stilleggen was de aanhoudende spreekkoren van de Ajax fans aan het adres van scheidsrechter Temmink. De scheidsrechter had het gedaan toen hij Chivu in de tweede helft rood gaf voor het neerleggen van een doorgebroken speler. RKC benutte vervolgens de toegekende vrije trap. Een delegatie van Ajax hing naar het uitvak om de Ajax fans toe te spreken. Na 12 minuten werd de wedstrijd hervat.

Chivu zelf had veel minder moeite met de rode kaart dan de Ajax fans. Nog voordat hij de rode kaart te zien kreeg deed hij zijn aanvoerdersband al af. 'Hij floot, dus het was rood' aldus de aanvoerder.

Ronald Koeman verzocht na afloop om duidelijke richtlijnen wanneer een wedstrijd stilgelegd wordt. 'Wij krijgen op de bank soms ook de vreselijkste verwensingen toegeschreeuwd' aldus de Ajax coach.

Scheidsrechter Temmink liet weten dat hij na aanhoudende spreekkoren uit het Ajax vak met teksten als 'Temmink kankerlijer, Temmink homofiel en allemaal van dat soort termen' besloot de wedstrijd stil te leggen. Kort daarvoor waren de supporters via de stadionspeaker nog toegesproken. Toen de spreekkoren direct verhevigden besloot de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen. 'Er was geen hoop meer op verbetering' aldus Temmink. 'Dan zegt het protocol dat de wedstrijd stilgelegd moet worden'. Een delegatie o.l.v. Ajax coach Koeman ging vervolgens naar het Ajax vak. 'We hebben overlegd met beide coaches en veiligheidscoordinatoren van beide ploegen. Alle initiatieven zijn dan welkom. Vervolgens ga je het veld weer op en hoop je op bezinning van de suporters' aldus Temmink.

Meer op
Tags

temmink spreekkoren rkc aanhoudende chivu delegatie koeman adres bezinning homofiel kankerlijer protocol stadionspeaker stilleggen suporters teksten termen toegekende toegeschreeuwd toegesproken uitvak veiligheidscoordinatoren verhevigden verwensingen vreselijkste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei hato jim jong kaplan kiki mislintat oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson