Koeman: 'verliespunten kunnen fataal worden'

22 oktober 2002 22:57

Verslaggever: RvN

Ajax coach Ronald Koeman vond dat zijn ploeg in de tweede helft te weinig had gedaan om de overwinning veilig te stellen. 'We leunden teveel achterover. Je moet geen risico's nemen bij een 1-0 stand, maar wel wat meer initiatief nemen om de wedstrijd te beslissen. Zolang je de 2e niet maakt dan blijft het gevaarlijk. Rosenborg verdedigde het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man op eigen helft. Dan wordt het moeilijk. We scoorden dan toch de 1-0 en dan is het heel teleurstellend dat je uiteindelijk nog gelijkspeelt. ??n moment en het is gebeurt. Zo'n strafschop kan je weinig aan doen' aldus de Ajax coach. 'We hebben hier 2 dure punten laten liggen in eigen huis. Die kunnen op het einde van de rit fataal zijn' aldus Koeman.