Domper Ajax; Gelijkspel in de Arena

22 oktober 2002 19:26

Ajax is dinsdagavond in de Arena niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Rosenborg. Ajax begon niet sterk aan de wedstrijd. Pas in het tweede gedeelte van de eerste helft kon het de Noren de wil goed opleggen. Incidenten waren er met Zlatan die na een onbeheerste actie blij mocht zijn met geel en rond Boukhari. De scheidsrechter gaf geen penalty na een actie van de linkeraanvaller, waarna de scheidsrechter het gedaan had bij het publiek in de Arena. In de 41ste minuut kwam Ajax dan eindelijk op de terechte voorsprong. Zlatan tikte een voorzet van Trabelsi binnen.

In de tweede helft zette Ajax het spel van het laatste gedeelte van de eerste helft voort. De ploeg verzuimde echter de Noren op een grotere achterstand te brengen. Naarmate de wedstrijd vorderde kropen de Noren wat uit hun schulp in de hoop op de gelijkmaker. In de lucht was het bij een aantal, voornamelijk stilstaande, situaties gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd werd het doemscenario voor Ajax waarheid. Hands van Van Damme in het strafschopgebied leverde hem rood op en Ajax een penalty tegen. Enerly scoorde en zette Rosenborg BK tegen de verhouding in op een 1-1 gelijkspel.