Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersactie: Pak de vandalen, niet de fans

20 oktober 2002 00:31

Verslaggever: M

De politieke partij de SP heeft zich samen met de Samenwerkende Organisaties Voetbalsupporters (SOVS) verenigd in het Comit? Echte Fans, dat pleit voor een cultuuromslag in en rond de voetbalstadions. Onder het motto 'Pak de vandalen, niet de fans!' wordt een actie gestart tegen collectieve maatregelen en gepleit voor een meldplicht voor voetbalvandalen. De SP en de SOVS vinden dat de goede supporters teveel onder de kwaden lijden als gevolg van het het maatschappelijk onvermogen om voetbalvandalen aan te pakken.

'Zo wordt het door draconische, groepsgerichte maatregelen erg moeilijk gemaakt om op een normale wijze uitwedstrijden te bezoeken. Ook wordt de orde in de stadions al jaren slecht gehandhaafd. Voetbal is emotie en fanatisme is prachtig, maar dat mag nooit een excuus zijn voor ontspoord gedrag waarmee echte fans uit de stadions worden verjaagd. Wat buiten het stadion onacceptabel is, moet dat ook daarbinnen zijn.' aldus het actie comit? in een verklaring.

Het Comit? Echte Fans eist dat de vandalen worden aangepakt en niet de fans. Het legt zich er niet bij neer dat de grote groep echte fans de dupe is van het wangedrag van een minderheid van vandalen en het onvermogen van overheid en clubs om hier een einde aan te maken.

Het Comit?:
Men moet weer gewoon naar uit- en thuiswedstrijden kunnen, zonder de dreiging van geweld en zonder te worden behandeld als potenti?le voetbalvandaal. Het is hoog tijd voor een cultuuromslag en daarom wordt gepleit voor:

- het verder terugdringen van het aantal verplichte combireizen
- het vergroten van de capaciteiten van de bezoekersvakken
- het einde van collectieve maatregelen
- een hardere aanpak van voetbalvandalen en de introductie van de
meldplicht


Het comit? wil het initiatief nemen dit te veranderen. Vanaf vandaag staat een website online (www.echtefans.nl) waarop supporters de actie kunnen onderschrijven en waar zij hun eigen ervaringen kwijt kunnen. De verzamelde steunbetuigingen zullen in december worden overhandigd aan het nieuwe kabinet door vertegenwoordigers van de SP en de SOVS.

Meer op




Tags

comit vandalen sovs voetbalvandalen cultuuromslag meldplicht onvermogen supportersactie capaciteiten combireizen draconische dreiging echtefans eist excuus fanatisme geweld groepsgerichte hardere introductie kabinet kwaden maatschappelijk minderheid motto onderschrijven ontspoord overhandigd overheid potenti samenwerkende steunbetuigingen verjaagd voetbalstadions voetbalsupporters voetbalvandaal wangedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid