Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax alleen aan de leiding na winst op AZ; Gelijkspel concurrenten; Debuut De Jong

19 oktober 2002 19:01

Verslaggever: M

Ajax heeft de leiding van de Nederlandse competitie gepakt door een makkelijke en ruime 6-2 zege op AZ. Concurrent PSV kwam thuis tegen Roda JC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Feyenoord bleef in Arnhem tegen Vitesse op 1-1 steken. Ajax heeft nu 2 punten voorsprong op PSV. Feyenoord volgt al op 8 verliespunten.

Ajax kwam tegen AZ al snel op achterstand door een doelpunt van Perez. De ploeg schrok direct wakker en herstelde de schade snel. Van der Meyde gaf tot drie keer toe een voorzet die leidde tot een goal. De eerste twee keer was het Mido die zijn visitekaartje weer eens afgaf. De derde werd afgerond door Jari Litmanen.

Vlak na rust zette Litmanen via een prachtige lob over de te ver voor zijn goal staande Moens Ajax op 4-1. De wedstrijd was vevrolgens definitief gespeeld. Perez scoorde nog de 4-2 van de avond, zijn tweede. Boukhari had het slotakoord. De invaller bij Ajax voor de tegenvallende Sikora tekende met zijn eerste balcontact voor de 5-2 en kopte niet veel later ook de 6-2 binnen.

Een makkelijke en verdiende overwinning voor een behoorlijk spelend Ajax. Dissonanten had Ajax in Sikora en Yakubu die dan ook beiden vervangen zouden worden.

De jonge Ajacied De Jong maakte vanavond zijn debuut in de basis van Ajax als linksback. Van Damme en Chivu bleken bij de laatste test niet fit genoeg om te beginnen. Halverwege de wedstrijd verving doelman Timmer tegen zijn oude ploeg Stekelenburg, die weer last kreeg van zijn blessure.

[wedstrijdverslag volgt later op deze site]

Meer op




Tags

jong feyenoord litmanen perez sikora afgaf arnhem balcontact boukhari chivu damme dissonanten herstelde jari meyde mido moens roda slotakoord spelend stekelenburg timmer verliespunten vevrolgens visitekaartje vitesse wakker wedstrijdverslag yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos