Finland wint; basisplaats voor Litmanen en Pasanen

12 oktober 2002 20:27

Verslaggever: M

Het nationale elftal van Finland kende zaterdagavond in Helsinki weinig problemen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidjan. De Finnen wonnen eenvoudig met 3 - 0. Bij rust leidde de thuisploeg met 1 - 0 door een doelpunt van Nurmula (SC Heerenveen) in de 14de minuut na een assist van Jari Litmanen. Na een uur spelen verdubbelde Tihinen de score. De laatste treffer viel in de 72ste minuut en kwam op naam van Hyppia. Pasanen en Litmanen startten beide in de basis. Laatstgenoemde voelde zich voldoende fit om vanaf het begin in actie te komen tegen Azerbeidjan. Litmanen moest diverse forse charges ondergaan van verdedigers van Azerbeidjan, maar haalde zonder kleerscheuren het einde van de wedstrijd. Ook Pasanen maakte de 90 minuten vol.