Transparent
Inloggen
Sluiten

Amsterdamse onderscheiding voor Frank de Boer

27 april 2014 20:36 - Amsterdam.nl

Verslaggever: -

Burgemeester Van der Laan heeft Frank de Boer zojuist, tijdens de huldiging van Ajax als landskampioen, de Frans Banninck Cocqpenning toegekend. Sinds vier jaar is Frank de Boer coach van het eerste elftal van Ajax. Sindsdien is Ajax elk jaar kampioen van Nederland geworden. Dat is een unieke gebeurtenis en nog niet eerder voorgekomen in de clubgeschiedenis van Ajax. Als trainer is Frank de Boer de constante factor in de huidige successen van Ajax. Met deze successen heeft hij zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor Amsterdam op sportief gebied. Daar werd hij door de burgemeester, ten overstaan van tienduizenden Ajaxsupporters, voor geëerd.

Frank de Boer heeft een lange geschiedenis bij de voetbalclub Ajax. In de jaren negentig was hij als speler van het eerste team zeer succesvol. Met zijn team werd hij onder andere drie keer op rij landskampioen. In 1995 won Ajax de Europa Cup Finale en de Wereldbeker.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Het gaat om personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend. Voor de Frans Banninck Cocqpenning komen ook mensen in aanmerking die uitzonderlijk grote prestaties hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunst, politiek, economisch gebied, media, onderwijs of museaal gebied voor Amsterdam met een landelijke of internationale uitstraling.

Meer op Amsterdam.nl




Tags

boer banninck cocqpenning onderscheiding verdienstelijk ajaxsupporters clubgeschiedenis comites constante economisch factor gebeurtenis geeerd hoofde huldiging journalistiek kunst laan museaal nederland overstaan stichtingen tienduizenden uitstraling uitzonderlijk voorgekomen wereldbeker wetenschappelijk zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos