Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: alle onderzoeken over bekerfinale voorgelegd aan aanklager

24 april 2014 19:33 - KNVB.nl

Verslaggever: -

De KNVB geeft vandaag een update over de nasleep van de bekerfinale. De afgelopen dagen heeft er onderzoek plaatsgevonden, welke nu is overhandigd aan de aanklager. Die zal bekijken of er een zaak volgt.

Verklaring KNVB:
De KNVB betreurt de ongeregeldheden en heeft direct besloten de zaak voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal. De aanklager is een onafhankelijk tuchtrechtelijk orgaan bestaande uit juridische experts die binnen het betaald voetbal recht spreken.

De afgelopen dagen heeft de KNVB zich ingespannen om in kaart te brengen wat er die wedstrijd heeft plaatsgevonden. De rapportages van de veiligheidsauditor en de arbitrage zijn voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Ook informatie uit de evaluaties tussen KNVB, de clubs. de lokale autoriteiten in Rotterdam en Stadion Feijenoord wordt voorgelegd aan de aanklager.

Op basis van deze informatie bepaalt de aanklager of er een vooronderzoek wordt gestart. In een vooronderzoek wordt er onderzocht of bij de organisatie van de wedstrijd er vooraf, tijdens en na afloop alles aan gedaan is om de ongeregeldheden te voorkomen. De betrokken partijen worden dan om een verklaring gevraagd.

Tegelijkertijd focust de KNVB zich gezamenlijk met Ajax, de lokale autoriteiten in Rotterdam en Stadion Feijenoord om degene die zich afgelopen zondag misdragen hebben op te sporen en te straffen. Deze mensen hebben volgens de KNVB niets met voetbal te maken en moeten uit de stadions worden geweerd.

Op deze manier kunnen we het voetbal zo leuk mogelijk maken voor alle supporters die naar de stadions komen om van het voetbal te genieten.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb aanklager voorgelegd bekerfinale vooronderzoek arbitrage betreurt evaluaties focust geweerd ingespannen misdragen nasleep overhandigd sporen tuchtrechtelijk veiligheidsauditor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs henderson hlynsson jong kiki klaiber liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht