Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax B1 winnaar Aegon Future Cup, Nouri uitgeroepen tot beste speler

21 april 2014 15:03 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax heeft voor de derde keer in vijf jaar de Aegon Future Cup gewonnen. In de finale was het team van Saïd Ouaali overtuigend met 2-1 te sterk voor Liverpool.
Liverpool was in de groepsfase nog met 2-0 te sterk geweest voor Ajax, maar nu waren de rollen omgedraaid. Ajax kende uitstekende eerste minuten tegen Liverpool met heel veel druk op het Engelse goal en kansen voor Darren Sidoel en Donny van de Beek. Toch bleek de tactiek van de Engelsen – Ajax laten komen en zelf gevaarlijk worden met snelle uitvallen – het meest effectief in de eerste helft. Oluwaseyi Ojo (naast Harry Wilson één van de uitblinkers bij Liverpool) werkte na vijf minuten de 1-0 binnen. Daarna bleef het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Ajax was dominant, maar Liverpool kreeg met hun snelle aanvallers de beste kansen. Saïd Ouaali: ,,Die 1-0 was een klap, maar de jongens bleven er voor strijden Van de eerste wedstrijd hadden we een paar dingen geleerd, daardoor liep het nu beter."

Na rust bleef Ajax de druk opvoeren. Een schot van Abdel Nouri werd van dichtbij geblokt, even later raakte de bal na een scrimmage de Engelse lat. In de 46ste minuut was het dan toch raak via een schitterende aanval. Nouri stuurde Vaclav Cerny weg, die het overzicht behield en Adham El Idrissi van dichtbij liet binnen schieten. In de slotfase werd Ezra Walian ingebracht en kreeg Ajax wat meer lengte voorin. Door het jagen van de Ajax-spits belandde de bal via een speler van Liverpool in het doel. Ouaali: ,,Als je kijkt naar het spel en de getoonde inzet is deze eindzege meer dan verdiend."

Uitslagen:

Finale: Liverpool - Ajax 1-2
3/4e plaats: Anderlecht - AC Milan 0-1
5/6e plaats: Celtic - Benfica 1-1 (Celtic wns)
7/8e plaats: Corinthians - Fenerbahce 3-1

Speler van het toernooi:
Abdel Nouri (Ajax)

Topscorers:
Oluwaseyi Ojo/Harry Wilson (Liverpool)

Sportiviteitsprijs:
Celtic

Meer op Ajax.nl




Tags

liverpool nouri aegon celtic future ouaali abdel ojo oluwaseyi wilson adham anderlecht beek behield benfica cerny corinthians darren dominant effectief eindzege ezra fenerbahce geblokt getoonde idrissi jagen milan opvoeren scrimmage sidoel spelbeeld sportiviteitsprijs topscorers uitblinkers vaclav walian wns

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos