Transparent
Inloggen
Sluiten

Yakubu wint curieus oefenduel met Ghana

9 oktober 2002 21:58

Verslaggever: M

Abubakari Yakubu heeft dinsdag met Ghana een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lesotho gewonnen. In Accra zegevierden de Ghanezen met 2 - 1 door doelpunten van Taylor en Ofori-Quaye. De bondscoach van de 'Black Stars' Afranie gunde de Ajacied een basisplaats. Het duel diende als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd voor de African Nations Cup van Ghana zondag tegen Rwanda. Oorspronkelijk zouden de Ghanezen het opnemen tegen het nationale elftal van Gabon. Vlak voor het duel bleek dat de tegenstander niet (op tijd) aanwezig zou zijn in het Accra Sports Stadion, dat voor de helft zou vollopen met enthousiaste aanhangers van Ghana. Paniek bij de Ghanese voetbalbond (GFA), er moest met spoed een nieuwe opponent worden gevonden.

Een toevallig telefoontje van de bondscoach van Lesotho bleek een geschenk uit de hemel. Het nationale elftal van Lesotho was op doorreis naar Gambia, waar het komend weekend een African Nations Cup kwalificatiewedstrijd op het programma stond, en had in Accra het vliegtuig gemist. De technische staf van Lesotho besloot de GFA hiervan op de hoogte te brengen, waarop ze gelijk werd uitgenodigd voor een vriendschappelijke wedstrijd. Lesotho stemde in, waardoor 90 minuten na het oorspronkelijke aanvangstijdstip tot verrassing van de toeschouwers niet het verwachte elftal van Gabon maar die van Lesotho met Ghana het veld opdraafde.

Meer op




Tags

ghana lesotho accra yakubu african curieus gabon gfa ghanezen nations aanhangers abubakari afranie black doorreis enthousiaste gambia geschenk gunde hemel ofori opdraafde opponent paniek quaye rwanda spoed stars stemde taylor telefoontje vollopen zegevierden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal