Ajax wint, maar moet wachten op kampioensfeest

13 april 2014 18:21

Ajax wist de wedstrijd in de Amsterdam Arena tegen ADO Den Haag met 3-2 te winnen. Toch was er na afloop een bedrukte sfeer. Er was al gerekend op een kampioensfeestje, dat bleef echter nog uit door de winst van Feyenoord in Eindhoven.

Ajax zette ADO Den Haag vanaf het begin vast. Daarmee zette de ploeg direct de toon in de wedstrijd. Het leverde diverse goede mogelijkheden op. Het duurde uiteindelijk tot de 36ste minuut alvorens de dikverdiende openingstreffer viel. De Deen Christian Poulsen kopte een vrije trap van landgenoot Lasse Schone binnen. Een minuut later stond een verbouwereerd Ajax alweer op 1-1. Denswil schoot ongelukkig in eigen doel.

Na rust kon Ajax dan toch afstand nemen. Het kon niet uitblijven dat eerst Klaassen en vervolgens Serero Ajax op een veilige voorsprong brachten. Dat bleek uiteindelijk maar goed ook, omdat ADO in blessuretijd uit het niets via Beugelsdijk nog wist te scoren. Dat doelpunt bleek uiteindelijk alleen goed voor de statistieken.