Ajax achterhaalt koploper PSV na 1-2 winst in De Kuip tegen Feyenoord

6 oktober 2002 12:23

Verslaggever: M

Ajax heeft zondagmiddag in De Kuip concurrent Feyenoord met 1-2 verslagen. Ajax achterhaalt daardoor PSV dat zaterdag 2 punten liet liggen in Breda. De voorsprong op Feyenoord bedraagt nu 6 punten, waardoor de Rotterdammers voorlopig afhaken in de strijd om de titel.

Na een uitstekende eerste helft stond Ajax al op een 0-2 voorsprong via doelpunten van Wamberto en Litmanen. De Fin was opnieuw de vormgever van de Ajacieden. Ajax had in de eerste helft de voorsprong nog verder kunnen en misschien moeten uitbreiden. Het werd daardoor in de tweede helft nog heel spannend toen Van Hooijdonk na een actie van Kalou de 1-2 binnen kon tikken.

Ajax ving de aanvalsgolf van de Rotterdammers echter goed op en kon vervolgens de wedstrijd simpel uitvoetballen en met de 3 punten uit De Kuip vertrekken.

Ajax heeft net als Feyenoord nu 16 keer gewonnen in de competitiewedstrijd Feyenoord - Ajax sinds de invoering van het betaalde voetbal. 15 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.