Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax nu heel dichtbij: 0-2 in Waalwijk

2 april 2014 21:07

Ajax is heel dicht bij het kampioenschap gekomen na de overwinning in Waalwijk. De ploeg was met een simpele 0-2 zege duidelijk te sterk voor RKC. Die score stond al binnen het half uur op het scorebord.

RKC wist dit seizoen thuis PSV, Vitesse en FC Twente te verrassen. De huidige en aanstaande kampioen had echter weinig moeite met de thuisclub. Ajax was vanaf het begin scherper en gaf RKC daardoor niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Na een kwartier kopte Joel Veltman vanuit een hoekschop de openingstreffer binnen. Vervolgens verdubbelde Davy Klaassen de score met een diagonaal schot in de verre hoek.

Ajax kon daarna gast terugnemen. De ploeg kwam geen moment meer in gevaar en creëerde toch zo af en toe zijn kansen. Meer doelpunten bleven uit, tot ergernis van De de gedreven De Boer die had willen zien dat Ajax het duel vroegtijdig definitief besliste om te voorkomen dat RKC door een toevalstreffer weer in de wedstrijd zou kunnen komen. De definitieve knock-out van Ajax bleef uit. RKC kreeg echter van Ajax nooit de gelegenheid om de aansluiting te vinden. Daardoor eindigde het in een simpele zakelijke overwinning voor de Amsterdammers.




Tags

rkc simpele besliste boer creeerde diagonaal ergernis scherper terugnemen thuisclub toevalstreffer twente veltman vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.252 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal