Transparent
Inloggen
Sluiten

AJAX NAAR FINALE NA ZEGE IN ALKMAAR

27 maart 2014 22:48

Ajax heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de finale van de KNVB beker. In de halve finale trok Ajax met 0-1 aan het langste eind. Schone schoot vlak na rust een vrije trap prachtig binnen. Na een half uur verloor Ajax Veltman door een rode kaart (2 te betwiste gele kaarten). Vlak na rust ging Johansson er voor hetzelfde euvel vanaf.

In een aardige eerste helft werd voor elke bal gestreden door beide ploegen. Ajax had wta meer controle, maar beide ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer. Na een half uur kwam de wedstrijd echt los, toen Van Boekel twee keer binnen een minuut een te betwisten gele kaart aan Veltman gaf. Die moest er vanaf. Vervolgens kreeg AZ ook nog eens de penalty. het was Vermeer die tot de held uitgroeide door de inzet van Johansson te stoppen. Ajax moest vervolgens nog wel een uur door met tien man. Ajax hield het op 0-0 in de eerste helft, een doelpunt van AZ werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Enkele minuten na rust kantelde opeens het hele beeld van de wedstrijd. Johansson stopte De Sa onreglementair en moest met zijn tweede geel naar de kant. Lasse Schone zou vervolgens de vrije trap achter doelman Esteban schieten. Hij zorgde daarmee opnieuw voor een heel belangrijk doelpunt voor Ajax. Met 10 tegen 10 moest AZ op zoek naar de gelijkmaker. Heel veel kansen kreeg AZ niet en daar waar het echt gevaarlijk werd, was Kenneth Vermeer uitstekend. Hij voorkwam onder andere met een prachtige reflex de gelijkmaker van Gudmundsson. Daarmee groeide hij uit tot Man of the Match van Ajax-zijde. In de slotfase waren er kansen voor beide ploegen, maar het zou bij 0-1 blijven. Ajax plaatste zich daardoor weer eens voor de bekerfinale in De Kuip.




Tags

johansson alkmaar schone veltman vermeer bekerfinale betwiste betwisten boekel esteban euvel gudmundsson knvb kuip langste match onreglementair uitgroeide voorkwam wta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht