Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaak 'stijlloos' spandoek Ajax – Feyenoord geseponeerd, Ajax nam voldoende maatregelen

13 maart 2014 16:55 - KNVB

Verslaggever: -

De aanklager betaald voetbal geeft op basis van een vooronderzoek geen vervolg aan het spandoek met de tekst ‘onze rook is rooier dan Rooie Marck’. Ajax fans toonden het spandoek onlangs bij Ajax - Feyenoord.

De KNVB vindt het spandoek dat in het stadion te zien was stijlloos en legde de zaak dan ook voor aan de aanklager betaald voetbal. Bovendien betreurt de voetbalbond het dat het spandoek de aandacht opeiste, terwijl er in de rust van de wedstrijd juist aandacht werd gevraagd voor de actie 'Sta op tegen Kanker'. Een actie waar vrijwel het gehele stadion positief op reageerde.

Tijdens het vooronderzoek onderzocht de aanklager of Ajax voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende maatregelen heeft genomen. Uit het onderzoek blijkt dat het spandoek in delen naar binnen is gebracht en zo aan het zicht van de beveiliging onttrokken was. Dit gebeurde op zo’n wijze, dat de aanklager van mening is dat Ajax hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gehouden. Tijdens de wedstrijd werd het spandoek verwijderd en na de wedstrijd nam Ajax afstand van het spandoek. Ook meldde Ajax de hoofdverantwoordelijke direct aan bij de KNVB voor een landelijk stadion verbod. Op basis hiervan komt de aanklager tot de conclusie dat Ajax voldoende maatregelen heeft genomen.

De KNVB juicht het toe dat Ajax de verantwoordelijke voor dit kwetsende spandoek direct heeft aangepakt, waardoor diegene nu een landelijk stadion verbod heeft.

Meer op KNVB




Tags

spandoek aanklager feyenoord knvb stijlloos geseponeerd vooronderzoek betreurt beveiliging diegene hoofdverantwoordelijke kwetsende marck onttrokken opeiste rooie rooier rook tekst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal