Transparent
Inloggen
Sluiten

Standbeeld Bergkamp onthuld

22 februari 2014 18:10 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Een eigen standbeeld is niet veel voetballers gegeven. Maar Dennis Bergkamp wel. De assistent-trainer van Ajax was zaterdag aanwezig toen een prachtig beeld van hem werd onthuld bij het Emirates Stadion in Londen. Elf jaar diende Bergkamp Arsenal en won met de Engelse club zeven grote prijzen.
Dennis Bergkamp is niet alleen in Nederland legendarisch. De geboren Amsterdammer, die in 1986 debuteerde voor Ajax, was befaamd om zijn fluwelen balbehandeling, zijn schitterende goals en ook de balaannames zijn meer dan beroemd. Niet verwonderlijk dat zo'n balaanname in de lucht diende als voorbeeld voor de kunstenaar.

In 1993 verliet Bergkamp Ajax voor Internazionale uit Milaan, maar dat werd niet wat hij ervan had gehoopt en in 1995 verhuisde hij naar Arsenal. Daar ontpopte hij zich tot de levende legende die hij nu is. Niet voor niets onthulde de club deze zaterdag, 22 februari 2014, een standbeeld voor de huidige assistent-trainer van Ajax. Alleen Herbert Chapman, Tony Adams en Thierry Henry vielen dezelfde eer te beurt.

Voorafgaande aan de competitiewedstrijd tegen Sunderland onthulde Arsenal in aanwezigheid van Bergkamp, die in 423 duels voor Arsenal 120 doelpunten maakte, zelf het imponerende standbeeld.

Hoe groot de heldenverering in Engeland is kunnen wij nauwelijks voorstellen als - gemiddeld - nuchtere Hollanders. Zo sprak een groot fan zaterdagochtend op Twitter: 'Looking forward to see God in a few hours! It's been too long.'

,,Er is zoveel respect van de fans hier als ze zien dat je presteert", sprak Dennis Bergkamp voor de camera van Ajax TV, nadat hij direct werd toegezongen toen ze hem ontwaarden. ,,Ze hebben gevoeld dat ik alles eruit heb gehaald en daarom is er zoveel wederzijds respect. Ik was eerst verrast toen mij verteld werd dat ik een standbeeld zou krijgen. Maar daarna heel trots dat ik ben vereeuwigd voor zo'n stadion. Ik kan het bijna niet bevatten."

Meer op Ajax.nl




Tags

bergkamp arsenal aanwezigheid adams balaanname balaannames balbehandeling befaamd chapman eer emirates engeland few forward heldenverering henry herbert hollanders hours imponerende internazionale kunstenaar legende levende londen long looking lucht milaan nederland nuchtere ontwaarden see sunderland thierry tony too vereeuwigd verwonderlijk wederzijds

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht