Gelijkspel Ajax uit bij PEC Zwolle: 1-1

9 februari 2014 16:23

Ajax heeft verzuimd de achtervolgers op een nog grotere achterstand te zetten. Na het gelijkspel van Vitesse en de nederlaag van FC Twente kwam Ajax niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij PEC Zwolle.

PEC begon goed, maar het was Ajax dat op voorsprong kwam. De eerste kans voor Ajax was na zeven minuten direct raak. Davy Klaassen kon een vrije trap van Lasse Schone binnenkoppen. Ajax domineerde in het vervolg van de eerste helft, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Geheel tegen de verhouding in kon PEC Zwolle tien minuten voor rust op 1-1 komen toen Guyon Fernandez Vermeer wist te verschalken.

In de tweede helft werd het er niet beter op. PEC Zwolle kreeg de beste kansen. De thuisclub trof onder andere paal en lat. Ajax kon daar weinig noemenswaardigs tegenover zetten. Met een gelijkspel kwam de ploeg uiteindelijk nog goed weg.