Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan leven met verplaatsing en tijdstip RKC-Ajax; RKC niet akkoord

9 februari 2014 10:21

Verslaggever: -

Ajax kan leven met de beslissing om de aanvankelijk voor 22 maart vastgestelde uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk te verplaatsen als gevolg van de nucleaire top in Den Haag, zo stelt een woordvoerder in het Parool. 'Natuurlijk had Frank de Boer liever op het vastgestelde tijdstip gevoetbald. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat alle betrokken partijen alle plus- en minpunten goed tegen elkaar hebben afgestreept voordat ze een beslissing hebben genomen.'

Bij RKC Waalwijk is er minder begrip. Zij hebben officieel bezwaar aangetekend tegen de nieuwe datum waarop de thuiswedstrijd tegen Ajax is ingepland. Dat duel zou gespeeld worden op zaterdag 22 maart om 19.45 uur, maar is nu vanwege een politieke top in Den Haag en de daarvoor vereiste politie-inzet verzet naar donderdag 3 april, 15.45 uur.

“Het is een schande dat de wedstrijd RKC WAALWIJK-Ajax door deze verplaatsing wordt afgepakt van tal van onze supporters en sponsoren”, vertelt algemeen directeur Remco Oversier van RKC WAALWIJK. “Op donderdagmiddag is het voor velen, vanwege werk- en studieverplichtingen, simpelweg niet mogelijk een wedstrijd bij te wonen. Om over de praktische problematiek nog maar te zwijgen. Vrijwilligers zijn het cement tussen de stenen van onze wedstrijdorganisatie. Maar vele van hen zullen op donderdagmiddag, ook vanwege werk- en studieverplichtingen, niet aanwezig kunnen zijn. Wij voorzien op het gebied van wedstrijdorganisatie dan ook grote problemen.”

RKC WAALWIJK vreest daarnaast door dit onorthodoxe speelmoment meer dan honderdduizend euro aan inkomsten mis te lopen. Inkomsten die, na ook halfvolle tribunes tegen Feyenoord en PSV wegens scherpere veiligheidsmaatregelen, voor de club, zeker in deze economisch uitdagende tijden, van vitaal belang zijn. “Door invloed van derden die het speelprogramma en de wedstrijdorganisatie niet op orde hebben – iets wat al lang voorzien had kunnen worden – wordt RKC WAALWIJK nu de dupe en komt de club in financieel flink in de knel. Ongelooflijk dat instanties dit zonder enig begrip voor de clubs, communicatie en oplossingsgerichtheid doorduwen. Daarbij kopen onze supporters een seizoenkaart voor minimaal zeventien thuiswedstrijden en missen zij nu mogelijk een topwedstrijd. Ook zij krijgen dus een financiële tik te verwerken.”

De club gaat dan ook niet akkoord met het nieuwe speelmoment dat voor de thuiswedstrijd tegen Ajax is ingepland en eist dat, in samenspraak met alle betrokken partijen, wél een supportersvriendelijk speelmoment kan worden uitgezocht, in het belang van de supporters en het spelen van professioneel voetbal in Waalwijk.




Tags

rkc speelmoment wedstrijdorganisatie ingepland studieverplichtingen vastgestelde afgepakt afgestreept bezwaar boer cement derden doorduwen economisch eist feyenoord halfvolle knel onorthodoxe oplossingsgerichtheid oversier praktische problematiek remco schande seizoenkaart speelprogramma sponsoren stenen supportersvriendelijk tal uitgezocht veiligheidsmaatregelen verzet vitaal vrijwilligers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal